PROJECTS    ABOUT    NEWS&EVENTS    JOBS    CONTACT







All    Parks    Gardens    Residential    Public realm    Retails&Workspaces    Resorts&Hotels    Masterplans    Competitions



DAEYUPYEONG PARK
2018

대유평공원



대유평공원은 KT&G의 오래된 연초제조창 공장 부지를 '그린 허브'로 전환하여 환경 지속 가능성을 복원하고 주민들의 일상 생활을 지원하는 도시공원으로 계획되었다. 공원의 비전은 지역 사회와 일상 생활의 개선을 이끄는 에코 네트워크를 만드는 것이며, 세부적으로 생태 경관 구역, 문화 재생 구역 및 커뮤니티 구역의 세 가지 공원 구역으로 구성된다. 각 구역은 다양한 연령대가 참여하는 프로그램을 제공하는 동시에 인앤아웃 정원 및 초원 전망대와 같은 독특한 공간 경험을 제공한다. 대상지 내 기존 공장시설의 가치를 고려하여 공장의 일부는 공원의 문화 허브가되는 새로운 에코팩토리로 변모된다. 대유평공원은 지역의 과거와 현재, 미래를 관통하는, 그리고 서수원 지역의 '장소와 사람, 그리고 일상의 어울림'을 담아내는 균형의 미학이다.
Daeyoopyeong Park will transform the old factory sites of KT&G into ‘Green Hub’ which restores sustainability of the site and support the daily activities of the local residents. The vision of the park is to create ‘ECO-Network’ which improves the quality of the local community and residents. It consists of three zones: ecological landscape zone, cultural regeneration zone and community zone. Each zone will be offering programs to the different age groups and spatial experience, such as in&out garden and meadow viewing points.  The Daeyoopyeong park will be the platform which bridges ‘the past, present and future’ and ‘space and people’.  


Location:  Suwon, Korea

Area: 153,000m²
Appointment: 2018
Completion: 2021
Architecture: hAnd+